fredag 7 mars 2014

Tiderna kryper neråt

Min bästa kilometertid på en tävling en gång var nog 4.37 ungefär på millopp i Sollentuna, måste varit 1998 när jag var 54 år, och då hade jag bara löptränat drygt ett år. Sen dess har tiderna bara blivit allt sämre, men i år verkar det ha vänt neråt!

Mina kilometertider därefter har bara stigit, för att ofta ligga mellan 7.30 och 8 minuter per kilometer poå träning och lite snabbare på tävling. På maran 2013 var genomsnittstiden 7.30 per kilometer. Började väl förstås alldeles för snabbt, kanske på 6.30 för att hamna en bit över 8 på slutet.

Nu när jag kollar mina träningstider under januari och februari fram till i dag, 7 mars 2013 ser jag direkt at min i år ovanligt regelbundna träning verkar ge resultat på löptiderna. Dom låg ofta på 7.30 i början på året för att långsamt krypa neråt, jag blir så glad när snittet på en löprunda ligger på 6.55. Där har jag hamnat flera gånger nu.

Hoppas formen håller i sig så att jag slipper skador. Dagens löprunda jag ska ut på nu blir lite längre, 2-2,5 mil. Jag får se vad jag orkar hålla för tempo så här på förmiddan!      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar