fredag 14 februari 2014

Undrar om jag har malaria?

Fina snöfria skogsvägar
Jag blev lite rörd när Anders undrade om jag skulle vara med på Yours Truly i år, det internationella ultraloppet om 50 km som går nu på söndag. Han tror mycket om mig, men nej, jag hade inte planerat att vara med i år.

Jag har på snöiga skogsvägar utanför Sala deltagit tre gånger, vid 65, 66 och 67 års ålder och har då med råge varit äldst vid alla tre tillfällena, de flesta deltagarna är 35-45. Så blev jag förkyld förra året och ställde in och i år har jag inte tänkt tanken ens innan Anders frågade. Så dumt, jag hade ju kunnat vara med i år, men då hade jag behövt förbereda mig på rätt sätt.

Nylagd asfalt på cykelbanan
Annars hade det varit perfekt i år när det är barmark. Det har varit jobbiga förhållanden varje år tidigare, 5-10 cm nysnö att pulsa i, kanske att jag kunnat slå mitt gamla rekord t.o.m. med barmarkslöpning.

Men samtidigt är jag snart 70 år! Svårt att inse men så är det så jag gör nog rätt i att avstå fast jag inte känner av några krämpor alls och tvärtom är i riktigt bra form i år. De flesta av mina ålderskamrater har en massa smått och gott att dras med, knän, höfter, ryggen, diabetes, hjärtat, lungorna.... Och jag känner absolut inga sjukdomssymptom alls!

Det är där malaria kommer in. Under den första sjukdomsfasen av malaria känner man absolut inga symptom alls, det är ju klockrent min situation. Så det är tur att jag inte springer Yours Truly på söndag med malaria i kroppen.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar