måndag 26 november 2012

Underhållsjogging med bra resultat

Vändstolpen, Björnöbron
Det har mest blivit kortvändor i höst, oftast bara 8 km. Utan riktigt mål är det bäst att bara vara ute och röra på sig hyfsat regelbundet utan att tänka på längder och tider.

Men så idag testade jag en lite längre vända, 15 kilometer. En av mina roligare vändor, ut till Björnön för att runda stolpen som står vid bron och så tillbaka hem. Det är så fint att springa längs Mälaren. Och det gick hur bra som helst, jag skulle lätt kunnat ha sprungit ett varv till. Underhållsjoggingen har fungerat.

Men nu är det dags att springa lite mer planerat. December markerar 26 veckor kvar till Stockholm Marathon, och jag ska inte vara sämre förberedd 2013 än jag var 2012, helst en bra bit bättre.

Hemma i stan igen hade det blivit mörkt
Och kanske jag ska lägga in en formtopp sista söndan i februari också? Annual Yours Truly 50K Run at Stenstorpet, Sala; Sweden. Ja, det tål att tänka på när nu underhållsjoggingen har gått så bra. Man ska väl inte tjata om ålder hela tiden, men det är ju en av poängerna med den här bloggen, långdistanslöpning för pensionärer och andra äldre, och att vid 68 år dra iväg på en så här pass lång runda är värt ett OBS i kanten och jag hoppas det ger råg i ryggen för andra gamlingar också. Man behöver inte känna sig så gammal bara för att prästbetyget säger det.

Och förresten - finns det platser kvar på Stockholm Marathon? Nu blev det bråttom.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar