onsdag 21 december 2011

Träningsläget inför jul

Panelen på löpbandet. Det stirrar jag
på hela tiden när jag springer.
Ökar och minskar hastigheten.  
Visst har jag haft tur som fortfarande kan träna så pass mycket, men hur länge håller turen i sig?

Det är sånt jag ofta tänker på under träningspassen. Som idag på löpbandet hos Actic. Jag tänkte springa en mil, men räknade fel så det blev 11,19 km i stället med en snittfart på 6:37 min/km, det är jag mer än nöjd med.

De flesta i min åldersgrupp är nog hyfsat väl bibehållna, men merparten motionerar nog inte så nämnvärt mycket mer än kanske stillsamma promenader, och det är säkert bara en lite minoritet som är så aktiva som jag är fortfarande är. Och många av dom tränar på Actic.

Idag var det några i min ålder som passerade revy på löpbandet bredvid mig. Först en som såg rätt stark ut. När jag sprang 9 km/tim började han med 10 km/tim och spurtade lite då och då i 11 km/tim. Jag sneglade på mätaren på hans löpband och lände mig hotad ett tag, men så efter 2,5 km la han av och satte sig att pusta. En så kort sträcka kan jag nog klara på över 12 km/tim. Jag ska testa nån gång.

Sen kom det en kvinna som sprang rätt bra, 8,5-9 km/tim, men hon gav sig redan efter 1,3 km.

Till sist kom en kille som nog var 6-7 år äldre än jag och klarade 7,0 km/tim i 500 meter. Ja, jag vet, jag hamnar där jag också en gång.

Efter 4 km var jag tvungen att göra ett toabesök. Sen skulle jag fortsätta 6 km men tänkte fel så det blev 7 km till, alltså 11 totalt och jag hade kunnat hålla på nån timme till, men man blir ju så hungrig. När jag gick därifrån kunde jag inte låta bli att snegla på 40-åringarnas löpband, dom stod en bit ifrån mig. Båda killarna sprang inte fortare än 10-11 km/tim och då kände jag mig extra nöjd med dagens träningspass. Jag ligger hyfsat till med träningen och det blir i första hand inomhuslöpning i vinter innan resan till Gran Canaria. Då ska jag springa på Las Canteras.            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar