måndag 4 juni 2012

Stockhom Marathon 2012

Innan loppet. Regn och 4 grader!
Den här maran kommer att gå till historien. Inte på 100 år kommer vädret att bli lika dåligt som i år. 4 grader och regn vid starten gick upp till 6 under dagen men med ihållande regn och blåst, 5000 kom inte ens till start.

Men jag tvekade aldrig, det är klart att jag skulle försöka. Är jag inte sjuk eller skadad skulle jag aldrig backa ur, så det var bara att bita ihop. I regnet sprang jag i långbyxor, tre lager på överkroppen och utan glasögon. Det var inte roligt nånstans idag. Några kommentarer:

Smidiga killen tv är jag
Utan glasögon ser jag inte så långt så jag stirrade bara i backen 5-6 meter framför mig och var i min bubbla hela loppet. Trött blir jag förstås, men ändå är det överkomligt i min fart. Började på 6.30 / km som vid halva loppet krupit upp till 7 minuter. Vid 35 hade det blivit 7.40 och där började problemen. Stortårna började göra ont i dom våta skorna, vaderna var så stelfrusna att jag fick svårt att styra benen och jag började gå mer än vanligt. Så vid 40 gick det upp till 7.45 och båda händerna började sticka väldigt obehagligt. Kölden? Eller kanske att det våta tröjorna stramade i armhålorna? Nån spurt var det inte tal om fast Calle och Ellen stod och hejade utanför Stadion, på vingliga ben bröt jag den underbara mållinjen på 4.59.08. Inte vinglig av trötthet i första hand, det var kylan och regnet som var det värsta. Men så härligt det är att klara ett kraftprov. "Aldrig mera"-tanken byts direkt till "Nästa lopp ska bli kul".

Placering? 10284 med över 1000 killar efter mig och 162:a i min åldersgrupp (65+), men när jag kollar närmre där så ser jag att jag bland 68+ hade jag bara 40 gubbar före mig! Så det var en bra dag på jobbet!            
              

1 kommentar: